Levensvreugde

door |

Ouderen vormen een steeds belangrijkere generatie in onze samenleving. Op een goede manier oud worden is jezelf blijven prikkelen en nieuwsgierig zijn naar dingen. En wat heel belangrijk is om van waarde te blijven voor familie, vrienden en maatschappij.  Ouder worden betekent geen afhankelijkheid, ook niet als er gebreken komen. Als ouderen het echt niet meer weten, vragen ze om hulp. Dan is het belangrijk dat er geluisterd wordt, wat ouderen zelf willen. Levensvreugde, kortgezegd.

Levensvreugde - Seniorencoach Amersfoort Spyricino

Meer levensvreugde

Er zijn veel praktische dingen die het leven leuker maken. Blijf actief, ga er op uit. Beweeg, als is het achter je rollator, vanuit je stoel of in je bed. Bel anderen, vraag of er mensen langskomen en maak gebruik van moderne hulpmiddelen. Bijvoorbeeld een vrouw die haar wereld groter zag worden door een scootmobiel. Hoe kwetsbaar ook, uiteindelijk is alles mogelijk.

Met het grootste deel van uw leven achter de rug krijgt u te maken met verlies van werk, partner en gezondheid. Het opnieuw ontdekken van uw innerlijke vermogens en en weer iets voor een ander kunnen betekenen biedt vaak een positief tegenwicht aan die tegenslagen.

Levensvreugde geeft uw leven zin en betekenis. Uw eigen talenten die u ten volle tot uiting laat komen.

Wilt u ontdekken wat levensvreugde voor u inhoudt, neem dan voor een luisterend oor en vrijblijvend kennismakingsgesprek contact met mij op.