Netwerkbijeenkomst seniorencoaches

door |

Na het succesvol behalen van het diploma Seniorencoach bij opleidingsinstituut Sonnevelt was er behoefte om een netwerkbijeenkomst te organiseren. Met elkaar te kijken en te praten over het vak en de mogelijkheden die er zijn. Ook de eigen ervaringen spelen een rol.

In augustus 2016 is de eerste bijeenkomst gehouden in Zeewolde. In een prettige ambiance zijn veel dingen besproken. Bovendien werd een vervolg van deze eerste bijeenkomst op prijs gesteld.

In april 2017 is deze tweede bijeenkomst geweest. In de spirituele omgeving van het parochiehuis van de St. Joseph in Hooglanderveen kwamen ongeveer 20 coaches bij elkaar. Vandaag werd er in gegaan over de specifieke rol en invulling die een seniorencoach kan geven.

Workshop en netwerken

Een seniorencoach richt zich op de oudere vanaf 55+ die levensgerelateerde vragen hebben. Vragen over ziekte, werk, pensioen, verlies van familie, vrienden of rouw. Elke seniorencoach heeft een bepaalde focus. Mijn focus ligt bij dementie en wat daarbij komt kijken; rouw, verlies, gedrag, vaardigheden, mantelzorg, sociale omgang en omgeving. Ik werk in en rondom Amersfoort.

De dag werd gevuld met het oefenen van netwerkgesprekken. Dit kan van pas komen wanneer je als beginnend coach naar een algemene netwerkbijeenkomst gaat waardoor je makkelijker je verhaal kunt doen. Er is ook  een Mandala gemaakt. Deze workshop werd gegeven door mijn collega  Beppie van Dorresteijn. Met het Mandala tekenen krijg jezelf meer diepgang. Bovendien geeft zij geeft in haar atelier en B&B in Lunteren cursussen. Voor meer informatie kunt u haar website bezoeken.

De dag werd afgesloten met een groepsfoto. Cees de Vries, fotograaf te Amersfoort heeft een aantal mooie foto’s van onze groep gemaakt.

Netwerkbijeenkomst april 2017

Er zijn deze dag concrete afspraken gemaakt om het vak van seniorencoach meer aandacht te geven, want in een snel veranderde tijd is dat nodig.

De koffie, thee en lunch waren prima verzorgd door de vrijwilligers van de parochiezaal van de R.K. geloofsgemeenschap St. Joseph van Vathorst-Hooglanderveen. Want zij hebben ons goed verzorgd op deze mooie locatie.  De inspirerende omgeving heeft bijgedragen tot een zeer succesvolle en productieve dag.

Wordt vervolgd.