Senioren en wonen

door |

Senioren en wonen is een onderwerp dat de laatste tijd vaker in de media wordt behandeld. In een programma van omroep MAX was er een item over een tekort aan huurappartementen voor senioren.  Er werd gesteld dat er te weinig appartementen zijn om aan de vraag te voldoen voor senioren die gelijkvloers willen wonen. Traplopen wordt na een ziekte vaak een probleem en ook wil men een kleiner wonen omdat dit veel makkelijker is. Ook in een appartementencomplex is er meer kans op contact met de andere bewoners.  De wooneisen die aan deze appartementen gesteld worden zijn dan vaak ook dat het complexen zijn voor bewoners vanaf 55 jaar moeten zijn, waar men eventueel gebruik kan maken van een restaurant. Ook is de aanwezigheid van een huismeester heel belangrijk. Dit geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Vaak is er ook een actieve bewonerscommissie aanwezig.

Senioren en wonen. Spyricino kan helpen

Seniorenappartementen

Om voorbereid te zijn is het verstandig om van te voren al na te denken over gelijkvloers wonen, voordat het noodzakelijk wordt. Vaak stelt men dit uit, totdat de senior moet. Het is toch een stukje afscheid van het vertrouwde. Men woont al jaren in hetzelfde huis en meestal zijn hun kinderen er ook in opgegroeid. En is er bij een verhuizing dan nog contact met anderen mogelijk in een nieuwe omgeving?

Tijdens het bezichtigen van de nog vrije huurappartementen van de Parkflat in Amersfoort met de makelaar van Seniorwooncomfort, merkte zij op dat er vaak veel emoties bij komen kijken als senioren moeten verhuizen.  En dat extra aandacht hiervoor het een stuk makkelijker voor de senior zou maken.

Hulp nodig?

Bent u hierover aan het denken of moet u opeens verhuizen? En zou u hier wel wat hulp bij kunnen gebruiken? Voor begeleiding ben ik beschikbaar.  Ook voor eventuele praktische zaken die bij een verhuizing komen kijken. Maar ook om contacten te krijgen in een nieuwe omgeving. Senioren en wonen is een onderwerp dat zowel de senior als de mantelzorger raakt.

Neem contact met mij op als u hierover meer informatie wilt hebben.