Wie zorgt er voor de mantelzorger?

door |

Mantelzorg, een zorg die met liefde gedaan wordt. Maar tot hoever? En waar liggen de grenzen van de mantelzorger? Dit is moeilijk te zeggen. Voor iedere mantelzorger is dit anders en heeft te maken hoe de verhoudingen liggen. Wat is er in het verleden gebeurd is en wat de mate van de geheugen- en of gedragsproblemen?

Vaak is er thuis extra zorghulp, waarbij de partner van de mantelzorger het huis moet openstellen. In principe komen er meestal vreemden bij je over de vloer. Zij bedoelen het goed, maar komen in jouw wereld waar jij vertrouwd mee bent. Dat is een situatie waar je mee om moet gaan.Seniorencoach Amersfoort Spyricino

Doordat de hulp niet altijd op regelmatige tijden komt zorgt dat voor heel veel onrust, ook bij degene die de zorg nodig heeft. Huishoudelijke hulp die het net allemaal even wat anders doet dan je gewend bent en anders omgaat met je spullen waar je aan gehecht bent.  Er wordt gesjord aan jouw ankers die je houvast geven. Maar je staat aan de zijlijn, in je eigen vertrouwde omgeving. Tel daarbij op de achtbaan van emoties waar je in zit en die maar niet te stoppen is. Bij wie kun jij je verhaal kwijt, je emoties, de vragen die je hebt? De meeste aandacht gaat uit naar degene die de zorg nodig heeft. Wie luistert en ziet jou? Mag je er ook nog zijn? Ook van jezelf?

Houvast voor mantelzorger.

Praten met een onafhankelijk iemand lucht op en is er coaching om balans en behoefte te vinden. Ruimte vinden voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. Weer stabiel en met vertrouwen verder kunnen.  Ook na de mantelzorgperiode, waarbij vaak een grote leegte ervaren wordt.

Behoefte aan zorg voor jezelf? Neem contact op met mij. Samen kunnen we onderzoeken wat je nodig hebt en wat ik voor je kan betekenen.